Provisional Answer Key Part-2 Kidwai Memorial Institute of Oncology

Staff Nurse Exam(Bsc.Nursing) Answer Key Part-2(Kidwai Memorial Institute of Oncology, Bangalore)

NB:This Staff Nurse exam BSc Nursing Provisional answer key Only, Final Answer Key is Not Yet Published by Official Authority.

Part-1: Click Here

51.The normal umbilical cord composed of?
a). 2 arteries and 2 veins.
b). 2 veins and 1 artery.
c). 2 arteries and 1 vein.
d). 3 arteries.
52. The drug which is given parenterally to enhance uterine contraction is?
A). Terbutaline.
b). Pitocin.
c). Magnesium sulfate.
d). Lidocaine.
53. The physiological mechanism of hemostasis in normal menstruation is?
1. Regeneration of endometrium.
2. Localized vasodilator.
3. Increased level of endothelin.
4. Formation of a platelet plug.
a). True, True, True, False.
b). True, True, False, True.
c). False, True, True, True.
d). True, False, True, True.
54.Match the following
                A                                                  B
1. Menorrhagia.                     a. Acyclic bleeding from the uterus.
2. Oligomenorrhea                 b. Menstrual cycle less than 21 days.
3. Metrorrhagia                      c. Excessive menstrual bleeding.
4. Polymenorrhea.                  D. The menstrual cycle is more than 35 days.
a). 1-b, 2-c, 3-d, 4-a.
b). 1-c, 2-d, 3-a, 4-b.
c). 1-c, 2-a, 3-d, 4-b.
d). 1-d, 2-a, 3-c, 4-b.
55. Match the following
                A                                                                             B
1. Anthropoid pelvis.                                      a. Ideal pelvis.
2. Platypelloid pelvis                                       b.Male Pelvis.
3. Gynaecoid pelvis                                         c. Oval Shaped.
4. Android pelvis.                                             D. Kidney shaped.
a). 1-c, 2-a, 3-b,  4-d.
b). 1-b, 2-c, 3-d, 4-a.
c). 1-c, 2-d, 3-a, 4-b.
d). 1-d, 2-c, 3-a, 4-b.
56. Which of the following is steroid hormone?
a). Prolactin.
b). Thyroxine.
C). Oestrogen.
d). Follicle stimulating hormone.
57. Duration of ventricular diastole is?
a). 0.3secs.
b). 0.5 secs.
c). 0.7 secs.
d). 0.8 secs.
58. All biologically active amino acids are?
a). L-forms.
b). D-forms.
c). Mostly D-forms.
d).  D and L-forms.
59. Glucose presence in urine can be tested by?
a). Molisch’s test.
b). Benedict’s test.
c). Rothera test.
d). Hay’s test.
60. Insulin is a?
a). Hormone.
b). Carbohydrate.
c). Lipid.
d). Enzyme.


61. The incubation period of poliomyelitis?
a). 7 to 14 days.
b). 15 to 20 days.
c). 3 to 4 days.
d). 20 to 30 days.
62. Dengue fever is transmitted by?
a). Culex.
b). Anopheles.
c). Mansonia.
d). Aedes.
63. “Rice water stools” are the characteristic feature of?
a). Cholera.
b). Shigellosis.
c). Gastroenteritis.
d). Ascariasis.
64. The Employees state insurance(ESI) Act was passed by the Govt. of India in the year?
a). 1948.
b). 1974.
c). 1982.
d). 1985.


65. The National Health Committee which is commonly known as the “Health Survey and Planning Committee” is?
a). Bhore Committee.
b). Mudaliar committee.
c). Chadda committee.
d). Mukerji committee.
66. Match the following
A
B
1
The relationship between the long axis of the fetus and the long axis of the uterus
A
Position
2
Relationship of the fetal head and limbs to its trunk
B
Presentation
3
Part of the fetus  that lies at the pelvis brim
C
Attitude
4
The relationship between denominator and pelvis brim
D
Lie
a). 1-d, 2-c, 3-b,  4-a.
b). 1-b, 2-c, 3-d, 4-a.
c). 1-c, 2-d, 3-a, 4-b.
d). 1-c, 2-a, 3-d, 4-b.
67. During a pelvic examination, the nurse notices a purple-blue tinge of the cervix. The nurse documents this as?
a). Chadwick’s sign.
b). Goodell’s sign.
c). McDonald’s sign.
d). Braxton Hick’s sign.
68. A multigravida at 38 weeks of gestation admitted with painless, bright red bleeding and mild contraction. The assessment to be avoided by her is?
a). Vital sign.
b). Fetal heart rate.
c). Contraction monitoring.
d). Cervical dilation.


69. The amniotic fluid of an antenatal mother has a greenish tinge. The nurse interprets this to be the result of?
a). Lanugo.
b). Meconium.
c). Vernix.
d). Hydramnios.



70. The last menstrual period of an antenatal woman admitted in the labor room is January 14. Using Naegele’s rule, her expected date of delivery(EDD) is?
a). September 27.
b). November 7.
c). October 21.
d). December 27.


71. Following is a long bone?
a). Vertebra.
b). Femur.
c). Scapula.
d). Maxilla.


72. A branch of axillary artery?
a). Superior thoracic.
b). Radial.
c). Ulnar.
d). Profunda brachii.


73. Largest paranasal air sinus is?
a). Frontal.
b). Maxillary.
c). Sphenoid.
d). Ethmoid.


74. Medial surface of the left lung has the following relation?
a). Azygos vein.
b). Arch of aorta.
c). Right atrium.
d). Right ventricle.
75. Spleen is related to?
a). 8,9,10 ribs.
b). 9,10,11 ribs.
c). 10,11,12 ribs.
d). 7,8,9 ribs


76. Match the following.
A
B
1
Coining of new words
a
Hallucination
2
Inability to speak
b
Neologism
3
False sensory perception
c
Delusion
4
False unshaken belief
d
Mutism
a). 1-c, 2-b, 3-d,  4-a.
b). 1-b, 2-d, 3-c, 4-a.
c). 1-b, 2-d, 3-a, 4-c.
d). 1-d, 2-b, 3-a, 4-c


77. A client states “I refuse to shower in the room. The FBI has placed a camera to monitor my every move”. Which of the following is a therapeutic response?
a). That’s not true.
b). I have a hard tone believing that is true.
c). Surely you don’t really believe that.
d). I will help you search this room so that you see there is no camera.


78. Mrs. X has been diagnosed with Alzheimer’s disease. The primary nursing intervention for Mrs. X is?
a). Ensuring that she receives food she likes to prevent hunger.
b). Ensuring that the environment is safe to prevent injury.
c). Ensuring that she meets the other patients to prevent social isolation.
d). Ensuring that she take care of her own daily routines, to prevent dependence.


79. The curriculum planned by groups outside of an educational institution is referred to?
a). Instructional curriculum.
b). Institutional curriculum.
c). Societal curriculum.
d). Hidden curriculum.


80. The ability of a learner to use learned material in a new situation is known as?
a). Synthesis.
b). Application.
c). Knowledge.
d). Analysis.


81. Howell-Jolly bodies are seen in?
a). Sickle cell anemia.
b). Megaloblastosis.
c). Idiopathic Thrombocytopenic Purpura.
d). Thrombotic thrombocytopenic purpura.


82. Example of type 4 hypersensitivity reaction?
a). Good pasture’s syndrome.
b). Polyarteritis nodosa.
c). Erythroblastosis foetalis.
d). Tuberculoid leprosy.
Correct answer: No correct options given.


83. The definitive sign of malignancy of a tumor is?
a). Invasion.
b). High N/C ratio.
c). Hyperchromasia.
d). Basal polarity.


84. Beri-Beri is seen in the deficiency of?
a). Vitamin B1.
b). Vitamin B2.
c). Vitamin B5.
d). Vitamin B6.


85. Karyotyping of 45-XO is seen in?
a). Down’s syndrome.
b). Turner’s syndrome.
c). Klinefelter’s syndrome.
d). Marfan syndrome.


87. Match the following.
A
B
1
Accessory nerve
a
Muscle tongue
2
Hypoglossal nerve
b
Lateral rectus muscle
3
Abducens nerve
c
Muscles of mastication.
4
Trigeminal nerve
d
Sternocleidomastoid muscle.
a). 1-c, 2-d, 3-a,  4-b.
b). 1-d, 2-a, 3-b, 4-c.
c). 1-d, 2-c, 3-b, 4-a.
d). 1-b, 2-a, 3-d, 4-c


88. Mother of a newborn child has complaints of pain and constipation. Which of the following interventions will the nurse instruct the mother to avoid?
a). Intake of sedatives and laxatives.
b). Intake of plenty of liquid paraffin and glycerin.
C). Intake of plenty of water and milk.
d). Intake of fruits and vegetables.


89. A child is being treated for hypokalemia. When evaluating response to potassium replacement therapy, which of the following assessment findings should the nurse observe for?
a). Improving visual acuity.
b). Worsening constipation.
c). Decreasing serum glucose.
d). Increasing muscle strength.


90. A patient receiving I.V therapy through central line develops hypotension, cyanosis, and Dyspnea. The nurse notes a crack in the I.V tubing, what should the nurse do first?
a). Clamp the tubing and administer oxygen.
b). Raise the head of the bed.
c). Slow the infusion and lay the patient flat.
d). Inform the doctor.


91. A process that informs, the motivates and help people to adopt and maintain healthy practices and lifestyle is?
a). In-service education.
b). Health education.
c). Continuing education.
d). Induction.


92. World Health Day is celebrated every year on?
a). January 25.
b). April 7.
c). October 10.
d). December 1.


93. Match the following.
A
B
1
Byssinosis
a
Sugar Dust.
2
Anthracosis
b
Iron
3
Siderosis
c
Coal Dust
4
Bagassosis
d
Cotton fiber
a). 1-c, 2-d, 3-a,  4-b.
b). 1-b, 2-c, 3-d, 4-a.
c). 1-d, 2-c, 3-b, 4-a.
d). 1-c, 2-d, 3-b, 4-a
94. Match the following.

A
B
1
Black Water fever
a
Dengue
2
Break bone fever
b
Typhoid
3
Enteric fever
c
Avian influenza
4
Bird flu
d
Malaria
a). 1-d, 2-a, 3-b,  4-c.
b). 1-b, 2-c, 3-d, 4-a.
c). 1-d, 2-c, 3-b, 4-a.
d). 1-c, 2-d, 3-b, 4-a


95. Match the following.

A
B
1
Diphtheria
a
OPV
2
Tuberculosis
b
DPT
3
Mumps
c
BCG
4
Poliomyelitis
d
MMR
a). 1-d, 2-a, 3-b,  4-c.
b). 1-b, 2-c, 3-d, 4-a.
c). 1-d, 2-c, 3-b, 4-a.
d). 1-c, 2-d, 3-b, 4-a


96. Isolation of a child with measles belongs to what level of prevention?
a). Primary.
b). Secondary.
c). Intermediate.
d). Tertiary.



97. Fourteen principles of administration were proposed by?
a). Luther Gullick.
b). Henri Fayol.
c). Max Weber.
d). Elton Mayo.


98. The act of overseeing the employees at work is?
a). Direction.
b). Controlling.
c). Supervision.
d). Delegation.


99. The right or power of a person to command other people is?
a). Responsibility.
b). Accountability.
c). Leadership.
d). Authority.


100. A nursing care delivery system where the assigned nurse at 24 hrs. responsibility for a patient care is?
a). Primary nursing.
b). Case method.
c). Team nursing.
d). Functional nursing.


PART – 1: CLICK HERE

For More Questions: Click Here


(NB: Please keep in touch with the official website for final answer Key
www.kidwai.kar.nic.in)

3 thoughts on “Provisional Answer Key Part-2 Kidwai Memorial Institute of Oncology

Comments are closed.